image
Sursa foto: jurnal.md

Cum a plecat Plahotniuc din RM; Ministrul de Interne: „Își comandase un charter, dar, probabil de frică, a ales altă cale”

Oligarhul Vladimir Plahotniuc a părăsit teritoriul Republicii Moldova pe 14 iunie, în aceeași seară în care partidul său și-a anunțat retragerea, însă nu cu vreun avion privat dintre cele care se îmbulzeau în acea seară pe Aeroport. Plahotniuc a plecat cu o mașină prin așa-zisul coridor transnistrean. Informațiile au fost confirmate de ministrul de Interne Andrei Năstase.

„Potrivit informațiilor operative pe care le avem și pe care le putem pune la dispoziția opiniei publice este că numitul Vladimir Plahotniuc a părăsit RM pe 14 iunie, cu un automobil de marca Mercedes, prin Transnistria, a ajuns în Ucraina, într-unul din orașele din Ucraina, a luat un avion spre alt oraș din Ucraina, iar de acolo a plecat la Londra. Cert este că acest numit Plahotniuc și-a comandat un charter care l-a așteptat pe Aeroportul Chișinău, dar, probabil din frica de a fi oprit, obstrucționat, or nu știu ce ai avea frică dacă n-ai făcut nimic rău, a renunțat la acea cursă charter și a plecat prin Ucraina”, a declarat Andrei Năstase astăzi, la Guvern.

În ce ține de Ilan Șor, despre care nu e clar dacă a plecat sau nu din țară, ministrul de Interne a precizat: „Încă investigăm. A avut interdicție de a părăsi RM și urmează să stabilim dacă a încălcat acest regim”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: