image
Sursa foto: Jurnal.md

Mama lui David Davitean continuă protestele în susținerea fiului ei; A pichetat mai multe instituții

Mama lui David Davitean continuă protestele în susținerea fiului ei. Venera Gasparean a pichetat ieri mai multe instituții, printre care Parlamentul, sediul PD, dar și Ambasada Statelor Unite ale Americii, cerând implicare în cazul fiului ei, care în curând urmează să-și afle sentința la Curtea de Apel Chișinău.

Președinta diasporei armenilor acuză procurorii de cârdășie cu șeful PD.

Venera Gasparean i-a solicitat ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Chișinău să oprească dezmățul lui Vladimir Plahotniuc.

Contactată de Jurnal TV, purtătoarea de cuvânt a Ambasadei americane a declarat că instituția nu comentează subiectul. Ulterior, președinta diasporei armenilor a protestat în fața sediului Partidului Democrat și a avut un mesaj pentru șeful formațiunii.

Venera Gasparean a cerut să discute cu Vladimir Plahotniuc sau cu Constantin Botnari, cunoscut drept mâna dreaptă a șefului PD.

Un agent de securitate a ieșit din sediul formațiunii, a auzit solicitarea și mai apoi a închis ușa după el, fără a oferi vreun răspuns.

Carabinierii de la intrarea în instituție au declarat că șeful Procuraturii și adjunctul său au orele de primire în altă zi și niciunul dintre ei nu o poate asculta pe Venera Gasparean. Anterior, Chitoroagă a negat orice implicare în cazul familiei Gasparean-Davitean.

Mama lui David Davitean a protestat și în fața Parlamentului, solicitând implicarea deputaților în cazul fiului ei. Nici un ales al poporului nu a ieșit însă la discuții.

Precizăm că, în luna iunie a anului trecut, David Davitean a fost condamnat de prima instanță la 16 ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni, printre care jaf și tâlhărie în proporții deosebit de mari. Dosarul este examinat la Curtea de Apel, iar pe 15 iunie, Davitean urmează să-și primească sentința. El spune că arestul său a fost pus la cale de către șeful PD, Vladimir Plahotniuc, pentru a-l determina pe fostul său cumnat, killerul Vitalie Proca, deţinut în România, să declare în scris că nu-l cunoaşte pe oligarh.

Afirmația a fost confirmată de către Proca în interviul pentru Jurnal TV, iar Plahotniuc a respins acuzațiile.

Noutăţile partenerilor

comentarii: