image
Sursa foto: digi24

Peste o tonă de cocaină și 3 milioane de euro, descoperite la o rețea de traficanți din Balcani

Peste o tonă de cocaină şi 3 milioane de euro în bani şi bunuri au fost confiscate în cadrul unei operaţiuni internaţionale împotriva unei reţele de traficanţi din Balcani, a anunţat joi agenţia de poliţie a UE, relatează Agerpres.

Reţeaua criminală este suspectată că a exportat droguri din America de Sud în Europa, anul trecut şi în acest an, folosind un avion privat, dar şi că a traficat heroină în Macao şi Hong Kong cu ajutorul unor nave.

În luna mai, au fost confiscate 600 kg de cocaină în oraşul elveţian Basel, potrivit Europol şi poliţiei elveţiene. Alte 421 de kilograme au fost descoperite şi confiscate la Hong Kong.

Europol a precizat că doi membri-cheie ai reţelei au fost arestaţi în Elveţia şi în Croaţia, dintr-un total de 16 arestări care au avut loc în cele două ţări, precum şi în Cehia, Serbia şi Hong Kong.

Poliţia a confiscat nu numai cocaină, ci şi 2 milioane de euro cash şi un milion de euro în bunuri de lux precum ceasuri şi autovehicule, în timpul unor raiduri în Croaţia, Cehia, Serbia, Slovenia şi Elveţia.

Operaţiunea a fost coordonată de Europol şi DEA (Drug Enforcement Administration) din SUA. Poliţia din Croaţia a declanşat şi a condus investigaţia în prima parte a anului 2018.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: