image
Sursa foto: bmwblog.com

Una dintre cele mai mari afaceri de familie din Germania îşi schimbă şeful; Cine este noul CEO al gigantului auto BMW

Consiliul de administraţie al companiei germane BMW l-a numit pe Oliver Zipse în funcţia de CEO al companiei, după ce Harald Krüger a anunţat în iulie că nu va mai candida pentru un nou mandat. La momentul actual Zipse este preşedintele departamentului de producţie al companiei germane, poziţie pe care o ocupă încă din 2015, scrie Ziarul Financiar.

Krüger îşi va face iesirea din consiliul de administraţie al gigantului auto german BMW pe 15 august, urmând ca la doar o zi după, Oliver Zipse să preia conducerea companiei.

„Consiliul de administraţie respectă decizia lui Harald Krüger şi astăzi ne-am experimat aprecierea sinceră pentru anii de muncă încununaţi de succes ai acestuia”, a declarat Norbert Reithofer, preşedintele consiliului de supraveghere BMW.

Zipse a intrat în companie acum 22 de ani, în 1991, iar pe atunci era doar un simplu stagiar. Cu toate acestea, actualul şef al departamentului de producţie BMW s-a bucurat de o evoluţie fulminantă în ultimele două decenii în care a activat în companie.

El a ocupat iniţial funcţia de Head of Brand and Product Strategies, iar din noiembrie 2012 Zipse a devenit membru al consiliului de supraveghere BMW, dar şi reprezentant al angajaţilor companiei, poziţii pe care le-a ocupat până în martie 2013. Doi ani mai târziu, mai exact pe 13 mai 2015, Oliver Zipse devine preşedinte departamentului de producţie BMW, încasând pentru acest post un salariu anual de 4.2 mil. dolari (4,206,340), potrivit wallmine.com.

Compania germană BMW trece printr-o perioadă destul de dificilă, iar principalele obiective ale companiei sunt rezolvarea problemei profiturilor, care sunt în scădere, şi dezvoltarea unor noi tehnologii pentru autoturisme, astfel încât gigantul german să poată ţină pasul cu rivalii săi, printre care se numără Daimler sau Tesla.

Consiliul de administraţie BMW a votat, joi, la fabrica BMW din Spartanburg (SUA), să-l promoveze pe Zipse în funcţia de CEO, relatează Automotive News Europe.

Citeşte mai mult despre

BMW

Noutăţile partenerilor

comentarii: