image
Sursa foto: Getty Images

Detalii din interior despre geniul lui Lionel Messi: Strategia pe care decarul Barcelonei o aplică la fiecare partidă

Lionel Messi va împlini în această vară 32 de ani și joacă la cel mai înalt nivel de peste o decadă. Considerat de mulți cel mai bun fotbalist al tuturor timpurilor, cvintuplul câştigător al Balonului de Aur are în continuare meciuri când pare pur și simplu de neoprit.

Antrenorul Barcelonei, Ernesto Valverde, a explicat într-un interviu că, pe lângă talentul ieșit din comun, Lionel Messi are și o strategie aparte, pe care o aplică la fiecare partidă.

"Trebuie să recunosc faptul că jucătorii de clasă analizează jocul mai bine decât mine. De fapt nu-l analizează, cred că mai degrabă îl interpretează mai bine decât mine. Pe teren trebuie să simți jocul" a dezvăluit Ernesto Valverde într-un amplu material realizat de Financia Times.

Antrenorul Barcelonei a povestit apoi cum reușește Lionel Messi să fie mereu cu un pas în fața adversarilor. Decarul sud-american are o strategie pe care o implementează la fiecare partidă.

"Messi își rezervă primele minute ale meciului pentru a analiza jocul și adversarii. În acest timp ignoră mingea și se plimbă practic printre fundașii adverși ca să vadă ce poziție ocupă aceștia și cum reacționează. Apoi, pe măsură ce minutele trec, își ajustează puțin câte puțin jocul. Știe perfect unde sunt rivalii lui și care sunt slăbiciunile lor" a mai dezvăluit Ernesto Valverde.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: