image
Sursa foto: jurnal.md

Deputat român: „Plahotniuc și Dodon, inspirați de Erdogan, și-au dat seama că și ei ar avea viitor fără UE, prin dictatură”

Pentru doi oameni aflați în opoziție radicală, Plahotniuc și Dodon par să se înțeleagă de minune și evită orice atac direct în presă unul la adresa celuilalt”, constată parlamentarul român Matei Adrian Dobrovie.

„Plahotniuc și-a întors fața de la UE după ce a fost criticat pentru capturarea statului și nici nu mai are acces să își facă poze cu oficialii de la Bruxelles sau de la Washington. Cei din Vest au înțeles că nu există nicio șansă ca Plahotniuc să consolideze democrația din R. Moldova, ci dimpotrivă este cel mai mare pericol la adresa acesteia. Așa că interesele lui Plahotniuc și Dodon se aliniază din ce în ce mai mult, dovadă fiind și căldura cu care l-au primit pe Erdogan, și el un lider abandonat de către Occident și care s-a transformat în dictator al propriei țări. Plahotniuc și Dodon au fost inspirați de succesul lui Erdogan în Turcia și și-au dat seama cî și ei ar avea viitor fără UE, prin dictatură”, afirmă Matei Dobrovie.

„Dacă cineva crede că organizarea referendumului cu privire la introducerea în constitituție a obiectivului de integrare europeană este o acțiune pro-europeană se înșeală. După cum vedeți, Dodon este foarte fericit cu acest referendum pentru că a înțeles jocul lui Plahotniuc, acela de a îngropa visul european al moldovenilor”, a mai punctat parlamentarul de la București.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: