image
Sursa foto: Privesc.eu

Andrei Năstase: Suntem pe punctul de a finaliza o anchetă despre mafia imobiliară care astăzi stăpânește Chișinăul

Primarul ales al capitalei Andrei Năstase anunță că este pe punctul de a finaliza o anchetă despre mafia imobiliară care astăzi stăpânește capitala.

„Chișinăul este stăpânit de mafia imobiliară care are același beneficiar pe care îl are și oligarhia din RM – Vladimir Plahotniuc. În rest toți sunt niște complici, vorbesc despre Dodon, despre Șor, de Ivan Ceban, consilieri, deputați, funcționari publici, judecători, procurori”, a declarat Andrei Năstase într-o conferință de presă, precizând că ancheta va fi făcută publică în curând.

„În momentul de față suntem pe punctul de a finaliza o anchetă cu privire la modul în care mafia imobiliară stăpânește astăzi Chișinăul. În prezent, capitala nu este condusă de organele alese de către oameni, de un primar ales, de un CMC ales”, a declarat Andrei Năstase.

„Ancheta vizează niște construcții de anvergură, acolo unde actele nu sunt regulă, dar deja se vând apartamente. Cunoașteți câtă lume bună a avut de sufrerit de pe urma acestor scheme. Vreau să văd cine din Primărie a fost implicat”, a adăugat primarul ales al capitalei.

Andrei Năstase s-a referit și la decizia de amânare a validării mandatului de primar.

„Cred că deja toată lumea și-a dat seama că binomul Plahotniuc-Dodon și-a pus în aplicare tot arsenalul, de la avocați plătiți cu bani grei, care să formuleze niște cereri de mântuială. Această amânare nu este una doar simbolică, să nu credeți că Plahotniuc și acoliții săi fac acest lucru doar pentru a ne arăta că sunt puternici, că pot nesocoti votul popular. Aceste activități sunt ilegale, menite să tergiverseze intrarea la Primăria Chișinău a reprezentantului oamenilor, a celui care a fost ales și care a fi sistat orice activitate în derulare sau care urmează a fi săvârșită în perioada în care se tărăgănează acest proces de validare”, a menționat Andrei Năstase.

Precizăm că decizia privind validarea mandatului de primar al Capitalei care trebuia să fie luată astăzi de Judecătoria Chișinău a fost amânată din nou. Asta după ce judecătorul care examina dosarul a fost recuzat la solicitarea secretarului general al Consiliului Electoral de Circumscripție, Vitalie Miron, iar demersul acestuia a fost admis de către un al judecător.

S-a întâmplat după ce reprezentantul PSRM a declarat că Andrei Năstase și susținătorii săi au făcut agitație electorală pe 3 iunie. În replică, judecătorul Valentin Lastavețchi a prezentat articole din presă prin care a arătat că și candidatul PSRM, Ion Ceban, a îndemnat oamenii să iasă la vot.

Declarațiile judecătorului l-au nemulțumit pe secretarul CECE, Vitalie Miron, care a cerut recuzarea acestuia pe motiv ar fi imparțial.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: