image
Sursa foto: Getty Images

Cristiano a dispărut când era mai mare nevoie de el: Cifrele dezastruoase ale lui Ronaldo în meciul cu Uruguay

Portugalia a părăsit Cupa Mondială din Rusia în optimile de finală, fiind eliminată de Uruguay. Sud-americanii s-au impus cu 2-1, după un meci în care starul campioanei Europei, Cristiano Ronaldo, a fost de nerecunoscut.

Cu 4 goluri marcate la actuala ediţie, fotbalistul de la Real Madrid era aşteptat să fie decisiv în duelul care putea trimite Portugalia printre cele mai bune opt echipe ale lumii. Cvintuplul câştigător al Balonului de Aur nu a reuşit, însă, o prestaţie bună. Ba din contră.

Potrivit unei statistici realizate de Squawka, jucătorul de 33 de ani s-a numărat printre cei slabi din naţionala lui Fernando Santos. Astfel, dintre toţi fotbaliştii de câmp lusitani, Ronaldo a atins cel mai puţin mingea (49 de atingeri), a avut cele mai puţin încercări de pase (25) şi cele mai puţine pase reuşite (21).

Dacă la toate acestea adăugăm şi faptul că a primit singurul cartonaş galben al întâlnirii de la Sochi, în prelungiri, pentru proteste, avem imaginea completă a unei seri catastrofale pentru Cristiano.

Cu atât mai mare este dezamăgirea pentru Ronaldo cu cât se poate ca meciul cu Uruguay să fie ultimul al său la Cupa Mondială. La următoarea ediţie, care se va desfăşura în Qatar, portughezul va avea 37 de ani.

După partida de duminică seară, Cristiano Ronaldo rămâne fără gol marcat în fazele eliminatorii ale CM, unde a evoluat 517 minute. În aceeaşi situaţie se află şi marele său rival, Leo Messi, a cărui naţională, Argentina, a fost eliminată în optimi de Franţa (3-4).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: