image
Sursa foto: James Milner, record, Liga Campionilor

Milner a intrat în istoria UCL: Capitolul la care e egalul lui Rooney şi Neymar

James Milner a intrat în istoria Ligii Campionilor, după victoria lui Liverpool cu Manchester City, scor 3-0, din turul sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

Fotbalistul de 32 de ani i-a pasat lui Alex Oxlade-Chamberlain, care a marcat golul de 2-0 împotriva echipei lui Pep Guardiola, şi a ajuns la 8 assisturi în acest sezon al UCL. Un record al competiţiei în formatul actual, adică din sezonul 2003/04.

În ultimul deceniu şi jumătate, doar Wayne Rooney, în sezonul 2013/14, şi Neymar, în stagiunea trecută, când încă evolua la FC Barcelona, au mai reuşit 8 pase decisive într-o ediţie a Champions League.

Totuşi, atât Rooney, cât şi Neymar au avut nevoie de aproape 800 de minute pentru a atinge această cifră, în timp ce jucătorul lui Liverpool a reuşit performanţa în condiţiile în care s-a aflat pe teren doar 452 de minute.

Galezul Ryan Giggs (Manchester United, 2006/07), suedezul Zlatan Ibrahimovic (PSG, 2012/13) şi spaniolul Xavi Hernandez (FC Barcelona, 2008/09) au reuşit câte 7 pase decisive.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: