image
Sursa foto: privesc.eu

Dodon, bucuros că liderii PSRM, PD și ACUM au mers la discuții cu el, vrea să „modereze” un eventual dialog între partide

Șeful statului se arată optimist în privința formării unei majorități parlamentare, după discuțiile separate avute astăzi la Reședința de Stat cu reprezentanții PSRM, PD și blocul ACUM, deși nici lui Dodon nu-i este clar în ce formulă. „După discuțiile de astăzi, cel puțin eu sunt mai optimist că ar putea să se schimbe lucrurile mai repede, să fie o creată o majoritate parlamentară și să ne mișcăm înainte”, a spus Dodon, după întrevederi.

Mai mult, șeful statului s-a arătat bucuros că reprezentanții celor trei formațiuni au mers la discuții, a ținut să le mulțumească pentru asta și a declarat că-și dorește să „modereze”, eventual, discuțiile între partide.

„Vreau să invit împreună liderii celor trei partide pe 2 aprilie, ora 12:00, în această instituție. Dacă până atunci se formalizează vreo majoritate sau există vreo înțelegere, e bine. Dacă nu, poate cumva îi pun aici la masa de negocieri și încep să se miște mai repede. Acesta este mesajul cu care am vrut să vin”, a spus Dodon.

Totodată, șeful statului a reiterat că nu va accepta o majoritate parlamentară formată din transfugi.

„Dacă va fi o majoritate parlamentară sau o candidatură la funcția de prim-ministru înaintată de deputați din două partide, fără transfugi, atunci voi accepta această formulă. Dacă se va încerca să se meargă pe formule folosite anterior - le-am spus tuturor, și democraților, că nu voi accepta acest lucru. Iar încercarea de a înconjura instituția prezidențială, dacă cineva are de gând să meargă pe această cale, nu vom accepta. Mai bine să meargă deodată la anticipate. În ce condiții și cum, să hotărască deputații. Dar eu reconfirm că nu vom accepta o astfel de abordare”, a mai adăugat Dodon.

„Eu sper că după aceste discuții vor începe și unele discuții bilaterale între partide. În orice caz, eu voi continua să moderez, să joc rolul de mediator între aceste partide”, a punctat acesta.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: