image
Sursa foto: Getty Images

Selecţionerul Belgiei, favorit să preia Spania după CM din Rusia

Spaniolul Roberto Martinez, selecţioner al Belgiei la Cupa Mondială din acest an, este principalul candidat pentru preluarea postului de selecţioner al Spaniei, a anunţat presa iberică.

Potrivit postului de radio Cadena Ser, ''Martinez este antrenorul preferat de Luis Rubiales (n.r. preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal) pentru a-i succeda lui Fernando Hierro".

Actualul selecţioner al Belgiei, pe care a calificat-o în sferturile de finală ale CM 2018, ar fi fost preferat unor nume precum Luis Enrique, Michel şi Quique Sanchez Flores, potrivit sursei citate.

"Rubiales consideră că Martinez corespunde perfect profilului căutat, datorită în special ideilor sale tactice, caracterului şi personalităţii sale. În cadrul federaţiei spaniole, Roberto Martinez este văzut ca un lider care poarte aduce un nou suflu echipei naţionale, după ultimele trei eşecuri la ultimele trei mari competiţii", au mai scris cei de la Cadena Ser.

Principalul obstacol în calea numirii lui Roberto Martinez pe banca Spaniei îl reprezintă faptul că antrenorul catalan şi-a prelungit contractul cu Belgia chiar înaintea startului CM 2018: a semnat o înţelegere valabilă până în 2020.

Spania a rămas fără selecţioner cu câteva zile înaintea startului Mondialului din Rusia, după ce Luis Rubiales l-a concediat pe Julen Lopetegui pentru că acesta a negociat în secret cu Real Madrid, pe care o va antrena din sezonul viitor.

În locul lui Lopetegui a fost numit directorul sportiv Fernando Hierro, însă lipsa de experienţă a acestuia s-a făcut simţită: "La Roja" s-a oprit încă din optimile de finală, după ce a fost învinsă la loviturile de departajare de Rusia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: