image
Sursa foto: dailymail.co.uk

Proprietarul unei mașini Tesla a ars de viu în mașină pentru că portierele nu s-au deschis din exterior

Omar Awan își conducea mașina visurilor sale, dar la un moment dat a pierdut controlul. Mașina, o Tesla model S, a părăsit șoseaua din sudul Floridei și intrat într-un palmier.

Însă nu impactul l-a ucis, spun avocații familiei, ci caracteristicile mașinii sale. Ultimele sale clipe de viață au fost cumplite. După impact, bateria mașinii a luat foc, iar fumul și flăcările au umplut mașina, l-au sufocat și l-au ars de la picioare în sus. Lângă mașina lui s-au adunat imediat mai mulți oameni, dar nu au putut să-l ajute, potrivit The Independent, citat de Digi24.

Nu a putut fi ajutat, spun avocații, din cauza mânerelor retractabile care ar fi trebuit să iasă din portieră în momentul în care au detectat o cheie, dar nu au funcționat, iar primele persoane care au ajuns la fața locului nu au putut să deschidă portierele și să-l ajute.

În plângerea penală făcută de familie se precizează: „Focul a cuprins mașina și i-au provocat domnului Awan arsuri extrem de grave și asta din cauza mânerelor inaccesibile ale modelului S. Nu a existat nicio cale de a deschide portierele... Acest model de mașină este o capcană mortală”.

Omar Awan, 48 de ani, a fost anestezist și avea cinci copii. Stuart Grossman, avocatul familiei, spune că și-a cumpărat mașina din două motive: pentru că era prietenoasă cu mediul și pentru că ar fi fost mult mai sigură decât alte modele din categoria de lux.

Accidentul s-a produs în luna februarie, dar familia a dat în judecată fabricantul mașinii luna aceasta, după mai multe expertize. Avocatul a mai spus că medicul își putea permite orice tip de mașină de lux, dar a ales Tesla model S tocmai pentru că obținuse cel mai bun rating în ceea ce privește siguranța, potrivit producătorului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: