image
Sursa foto: privesc.eu

Comitetul de REZISTENȚĂ Națională: Maia Sandu și Andrei Năstase vor anunța mâine acțiunile pentru perioada următoare

Comitetul de REZISTENȚĂ Națională va organiza, miercuri, o conferință de presă la care se vor anunța acțiunile pentru următoarea perioadă, cu participarea liderilor opoziției Maia Sandu și Andrei Năstase.

Comitetul a fost creat după anularea abuzivă a alegerilor din Chișinău, câștigate de liderul Platformei Demnitate și Adevăr.

Instanța supremă a decis ieri să mențină deciziile Judecătoriei Chișinău, Centru, și a Curții de Apel Chișinău și a respins validarea mandatului obținut de Andrei Năstase.

Argumentul de bază al justiției a fost un video plasat de către Andrei Năstase pe pagina sa de Facebook în ziua alegerilor, prin care a îndemnat alegătorii să iasă la vot. Deși Năstase nu a sugerat pentru cine ar trebui să voteze cetățenii, instanța a considerat că acesta a făcut agitație electorală.

Hotărârea a fost luată de către completul de judecători Ion Druță, Luiza Gafton și Victor Burduh. De la începutul ședinței, avocatul primarului ales a cerut recuzarea completului de judecători, dar solicitarea a fost respinsă.

Judecătorii au anulat alegerile în pofida protestelor de amploare, dar și a criticilor dure venite de la partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova. Departamentul de Stat al Statelor Unite, Uniunea Europeană, dar și misiunile diplomatice acreditate la Chișinău și-au arătat îngrijorarea față de anularea alegerilor câștigate de Andrei Năstase.

Noutăţile partenerilor

comentarii: