image
Sursa foto: captură video

Dosarul „Kuliok”: Principalul martor al acuzării, Iurie Reniță, a fost audiat la CSJ

Principalul martor al acuzării în dosarul Dodon a fost audiat la Curtea Supremă de Justiție. Iurie Reniță, cel care a transmis procurorilor imaginile cu Vladimir Plahotniuc, care îi oferă lui Igor Dodon o pungă neagră, în care se presupune că ar fi fost bani, a depus mărturii în fața instanței.

Completul de judecată urmează să audieze încă 14 martori, din partea acuzării. În total, în acest dosar sunt 150 de martori, printre care foștii deputați Andrei Năstase, Alexandru Slusari, Ion Diacov, Pavel Filip, Andrian Candu și Vladimir Cebotari.

„Faptul că acolo erau bani a fost declarat inclusiv și astăzi de către acest martor. Există și alți martori care vor depune declarații în acest sens pentru susținerea și confirmarea învinuirii. Dar nu asta este aspectul cel mai important, ci faptul cum s-a implicat și insista pe o formulă de federalizare a Republicii Moldova pe placul Moscovei și placul lui Kozak”, a precizat procurorul Petru Iarmaliuc.

Principalul martor al acuzării, fostul deputat al Platformei DA, Iurie Reniță, a declarat instanței că stickul de memorie USB cu imaginile video l-a primit în cutia poștală de la Parlament.

„Ca deputat primesc zilnic foarte multă corespondență în lădița poștală de la Parlament. Cum a ajuns, cine l-a adus - nu cunosc și am declarat-o și denunțul pe care l-am făcut la Procuratură, dar și astăzi în calitate de martor”, a menționat Reniță.

Dodon afirmă că declarațiile lui Reniță nu corespund adevărului.

„Sunt oponenți politici de ai mei din campaniile electorale anterioare care vin cu declarații care nu corespund adevărului. Acuzatorii de stat, procurorii se tem de expertiza violurilor care spun că sunt probele de bază pentru că ele sunt trucate și sunt ferm convins că dacă expertiza va fi efectuată va confirma acest lucru”, a spus Dodon.

În ședințele precedente, procurorii au prezentat patru filmulețe. În primele două se vede cum fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc îi dă lui Igor Dodon o pungă neagră, iar în altele două, Dodon apare spunându-i lui Plahotniuc că are nevoie de până la un milion de dolari, pentru a finanța Partidul Socialiștilor.

Igor Dodon este acuzat de trădare de patrie, îmbogățire ilicită, corupere pasivă și acceptarea finanțării partidului de către un grup criminal organizat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: