image
Sursa foto: IPN

Dosarul Chiril Lucinschi: Avocații fostului deputat au depus cerere de recuzare pe numele Silviei Vrabii

De la amânare, la recuzare. Avocații fostului deputat Chiril Lucinschi i-au dat vot de neîncredere unei judecătoare de la Curtea de Apel Chișinău, care face parte din completul pe masa căruia a ajuns cauza penală. Examinarea dosarului Lucinschi rămâne, deocamdată, la etapa preliminară. Următoarea ședință a fost programată pentru 29 mai.

Avocații au depus cerere de recuzare pe numele Silviei Vrabii, pe motiv că aceasta nu făcea parte din completul numit inițial pentru examinarea dosarului. Solicitarea a fost transmisă altor judecători pentru a fi examinată. Între timp, procurorul de caz le-a spus jurnaliștilor că nu vede temei de recuzare.

Cererea de recuzare a fost examinată, iar ulterior - respinsă. Avocatul lui Lucinschi a declarat că nu există nicio încheiere, care ar motiva înlocuirea unui judecător cu altul.

Solicitată pentru o reacție, purtătoarea de cuvânt a Curții de Apel Chișinău a declarat că judecătoarea Maria Negru a examinat anterior măsurile preventive pe numele lui Lucinschi, fapt pentru care, printr-o dispoziție a președintelui instanței, a fost înlocuită cu Silvia Vrabii.

Actul a fost trecut cu vederea de către avocați,când au examinat materialele cauzei, afirmă reprezentata instanței. Următoarea ședință a fost programată pentru 29 mai. Precizăm că, în instanța de fond, procurorul anticorupție Eugeniu Rurac a solicitat o pedeapsă de șase ani și jumătate pentru Chiril Lucinschi.

În aprilie curent, fostul deputat a fost condamnat la cinci ani și jumătate. Acesta se va afla în libertate până la pronunțarea unei sentințe definitive. Lucinschi a fost reținut de CNA în ziua de 25 mai trecut drept figurant în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank. Fostul deputat respinge acuzațiile și afirmă că dosarul a fost intentat din cauza activității sale politice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: