image
Sursa foto: moldova.org

Premierul Filip, ironizat de un deputat rus

Declarațiile premierului Pavel Filip cum că autoritățile de la Chișinău sunt dispuse să creeze un coridor pe teritoriul Ucrainei prin care vor fi evacuate trupele ruse din Transnistria sunt privite cu ironie de oficialii ruși. Deputatul Dumei de Stat de la Moscova, Konstantin Zatulin a apreciat că idea prim-ministrului moldovean are o tentă rusofobă. În aceeași ordine de idei, acesta amenință că Rusia ar putea folosi acest coridor pentru „a-şi suplini numărul de pacifişti în Republica Moldova”.

„Curajul neobişnuit căpătat în ultima perioadă de Guvernul Republicii Moldova este asociat cu isteria anti-rusă iniţiată de Occident şi presiunea pusă pe această ţară de către europeni şi americani”, a afirmat Zatulin.

Potrivit acestuia, deşi Republica Moldova nu este nici membru UE, nici membru NATO, Chişinăul a expulzat trei diplomaţi ruşi în semn de solidaritate cu Londra.

Deputatul se arată sigur că, iniţiativa autorităţilor moldoveneşti de a negocia cu Kievul crearea unui coridor pentru evacuarea trupelor ruse din regiunea transnistreană se înscrie în acelaşi context, accentuând că Chişinăul a uitat să consulte Moscova pe chestiunea respectivă.

„Vreau să reamintesc Guvernului Republicii Moldova că astfel de coridoare pot fi folosite în ambele direcţii. Iar Rusia nu s-ar împotrivi să folosească un asemenea coridor pentru a-şi suplini contingentul pacificator din această ţară”, a spus ironic Zatulin, scrie Cotidianul.

Amintim că joi, 12 aprilie, în cadrul Forumului de Securitate de la Kiev, premierul Pavel Filip a declarat că Republica Moldova ar fi gata să ajungă la un acord cu Ucraina privind retragerea trupelor rusești din regiunea separatistă transnistreană.

„I-am asigurat (pe ruși) că avem suficientă putere de convingere asupra prietenilor ucraineni ca să deschidă un coridor de retragere a munițiilor și echipamentelor din Transnistria”, a spus Pavel Filip.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: