image
Sursa foto: privesc.eu

OFICIAL: RM va cere instituţiilor internaţionale investigarea spălătoriei de zeci de miliarde; Năstase: O decizie benefică

Consiliul Suprem de Securitate al Republicii Moldova a decis, într-o nouă componență, să ceară instituţiilor internaţionale investigarea furtului de miliarde din sistemul bancar moldovenesc, dar şi a spălătoriei de zeci de miliarde ale mafiei ruseşti cu ajutorul instanţelor din Republica Moldova.

Unul dintre noii membri ai Consiliului Suprem de Securitate, ministrul de Interne, Andrei Năstase, cel care a deconspirat încă acum câţiva ani spălătoria de miliarde de dolari din Rusia prin sistemul judecătoresc al RM, afirmă că este o decizie așteptată de ani zile.

„Sunt extrem de mulţumit de această decizie benefică pentru întreaga Moldovă si regiune, aşteptată de ani de zile, cerută de peste o sută de mii de cetateni odată cu votarea proclamaţia marii adunări naţionale din 6 septembrie 2015”, a declarat Andrei Năstase pentru Adevarul.

„Un vis implinit. Îmi propun ca din oricare calitate a mea să pun umărul la realizarea tuturor revendicărilor oamenilor”, a adăugat Andrei Năstase.

Liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, a dezvăluit spălările de miliarde prin justiţia moldovenească încă în 2013.

„În paralel cu preluarea de proprietăţi şi condamnarea penală arbitrară a victimelor atacurilor raider, în circuit au fost puse zeci de ordonanţe judecătoreşti similare, inclusiv false, construite în mod identic pe tranzacţii şi creanţe vădit născocite între firme offshore şi ruseşti implicate şi în atacurile raider, în vederea spălării banilor ruseşti. Încă în vara anului 2013, prin intermediul presei am tras semnale de alarmă că JUSTIŢIA MOLDOVENEASCĂ A DEVENIT UN RECIPIENT DE SPĂLARE A BANILOR MAFIEI NAŢIONALE ŞI INTERNAŢIONALE, solicitând public ministrului justiţiei (în mod formal, în afara controlului PD) să facă o inventariere a dosarelor de prădare a bugetului de stat şi a celor de spălare a banilor mafiei prin justiţia moldovenească, avertizând şi cu privire la pericolul fraudării următoarelor alegeri, inclusiv pe baza acestor bani”, spunea Andrei Năstase, într-un memoriu public.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: