image
Sursa foto: ESB

Comisarii Johannes Hahn și Mariya Gabriel participă la Dialogul Informal al Parteneriatului Estic, la Minsk

Comisarul pentru Politica Europeană de Vecinătate și Negocieri în Vederea Extinderii, Johannes Hahn, și Comisarul pentru Economia și Societatea Digitală, Mariya Gabriel, se vor afla la Minsk, Belarus, în perioada 21-22 iunie, pentru a participa la cel de-al 10-lea Dialog Informal al Parteneriatului Estic.

Oficialii vor discuta cooperarea în cadrul a „20 de Livrabile pentru 2020” după Summitul Parteneriatului Estic din noiembrie anul trecut, precum și despre cum să intensifice cooperarea în domeniul economiei digitale cu Miniștrii Afacerilor Externe și Miniștrii responsabili de agenda digitală din cele șase state ale Parteneriatului Estic -Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Astăzi, Comisarii se vor întâlni cu Ministrul Comunicațiilor și Informatizării al Republicii Belarus, Sergey Popkov, pentru a discuta despre modalitățile de cooperare în domeniul digital și, în special, în domeniul rezilienței securității cibernetice și apoi vor participa la o sesiune plenară privind promovarea conectivității în bandă largă și abordarea tarifelor de roaming în regiune.

Ulterior, Comisarul Hahn, împreună cu Ministrul Afacerilor Externe din Republica Belarus, Vladimir Makei, va participa la o sesiune plenară privind situația Parteneriatului Estic și Planul de Investiții Externe.

În timpul vizitei sale, el va avea întâlniri cu Președintele Republicii Belarus, Aleksander Lukashenko, Dl Makei, Dl Popkov și se va întâlni cu reprezentanți ai societății civile din sectoarele economiei și economiei digitale.

comisaricomisari

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: