image
Sursa foto: Getty Images

Șefii Realului și-au pierdut răbdarea: Decizia luată în cazul lui Bale

Gareth Bale nu mai are locul asigurat în primul 11, Vinicius luându-i fața galezului. Acesta este anunțul din presa spaniolă, mai ales după prestația lamentabilă din El Clasico Barcelona - Real Madrid 1-1, din turul semifinalelor Cupei Spaniei. În ultima lună, Vinicius a explodat, iar forma sa l-a propulsat în primul 11 al madrilenilor, în locul lui Bale.

Santiago Solari a dat dovadă de curaj atunci când nu a ezitat să țină pe bancă nume mari sin echipă, iar Bale este printre ele, alături de Isco. Cumpărat de la Tottenham cu aproape 100 de milioane de euro, Bale a fost adus pe Bernabeu pentru a face un cuplu letal alături de Cristiano Ronaldo, sperându-se că el va avea de învățat și va crește jucând cu starul portughez.

La acea vreme, puțini anticipau explozia continuă a lui Ronaldo, astfel că Bale a trebuit să aștepte transferul atacantului portughez la Juventus, moment în care toată lumea își imagina că Bale va putea să strălucească și să-l înlocuiască practic pe "CR7", ieșind din umbra sa. Visul lui Florentino Perez, de a-l înlocui pe Ronaldo cu Neymar, nu a fost posibil, așa că șeful cel mare de pe Bernabeu îl vedea pe Bale în ofensivă, alături de Asensio.

Cu toate acestea, niciunul dintre ei nu a ieșit în evidență și nu a fost nicio surpriză că Solari l-a lăsat pe bancă pe Bale la El Clasico din semifinalele Cupei Spaniei, Barcelona - Real Madrid 1-1. În plus, nici după ce a fost introdus pe teren, în minutul 64, galezul nu a făcut nimic să-l convingă pe Solari să-și schimbe părerea. Chiar înainte de acel meci, o legendă a Realului, Predreag Mijatovic, i-a dat un ultimatum lui Bale: "Cineva trebuie să se apere, iar Lucas Vazquez știe cum să se retragă și să ajute. Pe partea stângă, Vinicius joacă bine, iar Bale are dificultăți. Dacă Solari îl va folosi pe Bale, e ultima șansă pe care o mai are. Suntem cu toții supărați pe el, Vinicius joacă mai bine pe Bernabeu", a apus directorul sportiv al madrilenilor, Predrag Mijatovic, pentru Cadena Ser.

Odată intrat pe teren, Bale a avut doar două driblinguri și o ocazie în minutul 80.

Practic, de la venirea sa la Real Madrid, din septembrie 2013, Bale a avut un singur moment în care a strălucit cu adevărat și a făcut-o în mare stil, chiar în finala Champions League 2018, când a marcat două goluri în poarta lui Liverpool și i-a ajutat pe madrileni la câștigarea trofeului. Primul dintre goluri a fost o adevărată bijuterie, fiind marcat dintr-o foarfecă de senzație. De la acel moment, evoluția lui Bale a fost una ternă, astfel că "apariția" lui Vinicius a "picat" numai bine pentru madrileni.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: