image
Sursa foto: swarajyamag.com

Liderii G7 au alocat 20 de milioane de dolari pentru salvarea Pădurii Amazoniene

Ţările din G7 au decis alocarea a 20 de milioane de dolari pentru salvarea Pădurii Amazoniene, iar cea mai mare parte din această sumă va fi alocată stingerii incendiilor de vegetaţie care afectează această regiune, a informat o sursă apropiată Preşedinţiei Franţei, citată de France 24 și Mediafax.

G7, organizaţie formată din Marea Britanie, Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia şi Statele Unite, a fost de acord să acorde sprijin şi pentru un plan pe termen mediu de reîmpădurire, plan care va fi prezentat Organizaţiei Naţiunilor Unite în luna septembrie, a informat aceeaşi sursă.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat recent că Pădurea Amazoniană reprezintă „plămânii planetei”, iar liderii G7 iau în calcul să ofere sprijin şi statelor africane care se confruntă cu incendii similare. El a adăugat că preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, sprijină iniţiativa privind Pădurea Amazoniană, cu toate că nu a participal la reuniunea de luni privind schimbările climatice.

Numărul incendiilor de vegetaţie produse în Pădurea Amazoniană din luna ianuarie a ajuns la 74.155. Este vorba despre o creştere de aproape 85% a numărului incendiilor faţă de anul trecut, a informat recent Institutul Naţional pentru Cercetarea Mediului din Brazilia (INPE).

Pădurea Amazoniană ocupă 43% din suprafaţa Americii de Sud şi găzduieşte aproape trei milioane de indigeni. În Amazonia se găsesc 20% din cantitatea de apă dulce de pe planetă, 34% dintre pădurile virgine şi 30 - 50% din fauna şi flora lumii. Se întinde pe teritoriile a nouă dintre cele 12 ţări din America de Sud, majoritar în Brazilia (67%), Bolivia (11%) şi Peru (13%).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: