image
Sursa foto: realitatea.md

Soția fostului guvernator al Băncii Naționale, Otilia Drăguțanu - candidat pe listele PD la parlamentare

Otilia Drăguțanu, soția fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Dorin Drăguțanu, se regăsește în lista candidaților PD pentru circumscripția națională la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019.

Otilia Drăguțanu se află pe locul 11, imediat după președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov.

Este femeie de afaceri, iar în ultimii doi ani a fost președintă a Asociației Femeilor Antreprenoare din Moldova.

Soțul său, Dorin Drăguțanu, a condus Banca Națională a Moldovei din 2009 până în 2015, în perioada când a avut loc celebrul „jaf al secolului”.

În anii cât a condus instituția, familia fostului guvernator al BNM a dus un trai de lux, iar una din firmele Otiliei Drăguțanu a obținut contracte de milioane de lei cu instituții ale statului.

Potrivit Investigații.md, în decembrie 2009, la doar o lună de la numirea în funcție, Dorin și Otilia Drăguțanu devin, oficial, proprietarii unei case particulare pe str. Roguleni din Chișinău. Imobilul a fost construit de cei doi pe un teren primit drept moștenire, în urma unui contract de întreținere pe viață.

Cu un an mai devreme, în iunie 2008, terenul în cauză a fost pus în gaj pentru un credit de 705 mii de lei, luat de la Victoriabank, bancă deținută atunci, oficial, de ex-deputatul și liderul PD, Vlad Plahotniuc, cel de care, astăzi, este legat numele lui Drăguțanu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: