image
Sursa foto: jurnal.md

Alegerile din UTA Găgăuzia: Opt candidați aspiră la fotoliul de bașcan

În cursa alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei s-au înregistrat opt candidați.

Printre pretendenți se numără și persoane care anterior au mai deținut această funcție, transmite IPN. În cursă s-au înregistrat foștii bașcani Mihail Formuzal și Dmitrii Croitor, care candidează independent. De asemenea, s-a înscris și fostul primar al orașului Comrat, Nicolai Dudoglo, fost deputat în Adunarea Populară a Găgăuziei și fost deputat în Parlamentul de la Chișinău.

La fotoliul de bașcan pretinde și Victor Petrov, pentru care și-a exprimat susținerea deputatul Partidului Socialiștilor Vasile Bolea, nu și întreagă formațiune. PSRM și-a anunțat susținerea pentru candidatul independent Grigorii Uzun.

La alegeri mai participă și candidații independenți Serghei Cernev, Serghei Cimpoieș, dar și candidata Partidului politic Șor, Evghenia Guțul.

Alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei sunt programate pentru data de 30 de aprilie. Până în prezent funcția este exercitată de Irina Vlah. Ea însă nu mai putea candida întrucât exercită deja al doilea mandat consecutiv. Potrivit legislației în vigoare – „nicio persoană nu poate îndeplini funcția de guvernator al Găgăuziei decât pentru cel mult două mandate succesive”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: