image
Sursa foto: nymag.com

Biden speră într-o încetare a focului până la începerea Ramadanului

Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că speră că o încetare a focului în Fâşia Gaza ar putea avea loc până în Ramadan, luna sfântă a musulmanilor, care începe în seara zilei de 10 sau 11 martie.

Întrebat de jurnalişti despre posibilitatea unui acord privind un armistiţiu în Gaza în schimbul eliberării ostaticilor până la această dată, preşedintele american a răspuns: „Sper că da, continuăm să lucrăm mult la acest subiect. Încă nu suntem acolo".

„O vom face, dar nu suntem încă acolo şi s-ar putea să nu reuşim”, a spus Joe Biden în timp ce părăsea Casa Albă pentru a petrece week-end-ul la reşedinţa prezidenţială de la Camp David, lângă Washington.

Preşedintele Biden a spus la începutul săptămânii că spera până luni, 4 martie, la un acord pentru un armistiţiu de şase săptămâni în luptele dintre Israel şi Hamas, dar a revenit asupra orizontului de timp estimat.

Moartea a peste 110 palestinieni ca urmare a tirurilor israeliene în timpul unei distribuiri de ajutoare umanitare ar putea să complice negocierile, a recunoscut mai devreme preşedintele SUA, informează AFP, citat de Agerpres.

Vineri, confruntat cu situaţia disperată din Gaza, Joe Biden a hotărât să implice SUA „în zilele următoare” şi pentru prima dată în lansări aeriene de ajutoare umanitare în Fâşia Gaza, teritoriu palestinian asediat de armata israeliană.

Noutăţile partenerilor

comentarii: