image
Sursa foto: gazzetta.it

E ultimul meu meci pentru Juventus: Buffon a anunţat despărţirea cu lacrimi în ochi

Gianluigi Buffon şi-a anunţat plecarea de la Juventus, după 17 ani în care a scris istorie alături de bianconeri. Portarul de 40 de ani a făcut anunţul într-o conferinţă de presă.

"Sâmbătă va fi ultimul meu meci în tricoul lui Juventus. Sunt mândru că am reuşit atâtea performanţe alături de Juventus. Îmi voi termina aventura cu două trofee câştigate. Acesta este lucrul cel mai frumos", a comentat legendarul portar, cu lacrimi în ochi.

Preşedintele lui Juventus a anunţat că Buffon are oferte şi de a continua ca jucător, dar şi din afara terenului. Italienii au scris, miercuri, că acesta ar putea ajunge la Liverpool.

Buffon este unul dintre jucătorii care au evoluat în Serie B, alături de Juventus, după scandalul Calciopoli. Chiar dacă era considerat unul dintre cei mai buni portarii ai lumii la momentul respectiv, cel care atunci avea 28 de ani nici nu a vrut să audă de o plecare de la Juve. El ajuns la Torino, în 2001, pentru aproape 53 de milioane de euro

În 2006, pe lista menționată mai sus s-au mai aflat Pavel Nedved, Alessandro Birindelli, Alessandro Del Piero, Mauro Camoranesi sau David Trezeguet.

Veteranul deţine recordul de titluri câştigate de un fotbalist italian, 9, după cele 7 campionate consecutive cucerite alături de Juventus. "Nu va mai exista un alt Gigi", a comentat şi agentul său, Silvano Martina.

Gianluigi Buffon, în vârstă de 40 de ani, a anunţat că se va retrage la finalul sezonului. Buffon a cucerit cu Juve 17 trofee: 9 titluri, 3 Cupe şi 5 Supercupe ale Italiei. A fost şi campion mondial cu "squadra azzurra", în 2006, şi intenţiona să se retragă după Mondialul din Rusia, din vară, la care Italia nu a reuşit însă să se califice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: