image
Sursa foto: IGSU

Oamenii afectați de intemperiile de acum două săptămâni continuă să primească ajutor // FOTO

Oamenii din nordul și centru țării, casele cărora au fost afectate de intemperiile înregistrate în perioada 25-26 iulie curent, continuă să beneficieze de asistența angajaților Ministerului Afacerilor Interne.

Pe parcursul zilei de astăzi, 5 autospeciale din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și 6 autospeciale din cadrul Ministerului Apărării, escortate de 2 echipaje ale INSP a IGP, au transportat 3565 foi de ardezie în raionul Edineț și Drochia.

Până la momentul actual au fost livrate 29830 foi de ardezie, 401,54 m3 de cherestea și 900 m2 de țiglă metalică în raioanele Edineț, Dondușeni, Râșcani, Drochia, Hâncești și Soroca.

Materialele de construcție sunt furnizate treptat în gospodăriile oamenilor care au nevoie de suport în vederea efectuării lucrărilor de reparație a caselor, acoperișurilor și altor edificii. Bunurile sunt livrate în localități, dar și la casele oamenilor de către salvatori, pompieri, carabinieri, polițiști, dar și angajați ai Armatei Naționale. Totodată, salvatorii oferă și o mână de ajutor în reparația acoperișurilor și instalarea foilor de ardezie la locuințele persoanelor în etate.

Conform decizie Comisiei pentru Situații Excepționale din data de 28 iulie 2023 Guvernul Republicii Moldova acordă ajutoare sub formă de materiale de construcție destinate celor 74 de localități din 6 raioane ale țării, care au fost afectate de intemperiile produse la finele lunii iulie 2023. Procesul de livrare și acordare a ajutorului populației va continua și în următoarele zile.

IGSUIGSU
IGSUIGSU
IGSUIGSU

Noutăţile partenerilor

comentarii: