Ilan Şor a fost însoţit la Cahul de un grup de simpatizanți care, pe parcursul şedinţei, au scandat afară lozinci în favoarea acestuia, fiind animaţi de un organizator al manifestaţiei. 

Şor şi susținătorii săi au ajuns către orele 11:00 la Curtea de Apel Cahul, acolo unde este examinat dosarul fostului președinte al Consiliului de Administrație al Băncii de Economii. A fost cea de-a doua ședință de judecată în instanța de apel, dar prima la care s-a prezentat și Ilan Șor. Şedinţa a durat mai puţin de 50 de minute.

Procurorul anticorupţie Andrei Baeşu a solicitat ca procesul să se desfășoare cu ușile închise, iar judecătorii Evgheni Dvurecenschi, Nina Veleva și Vitalie Movilă au dat curs demersului.

Purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Anticorupție a declarat că astăzi a început examinarea probelor, iar următoarea ședință a fost stabilită tocmai pentru 8 august.

Motivele pentru care a fost fixată această dată n-au fost comunicate. La prima şedinţă de judecată de la Curtea de Apel Cahul, Ilan Şor nu a venit, deoarece s-ar fi îmbolnăvit. Avocatul nu a prezentat însă niciun document care ar confirma acest lucru.

Șor a fost condamnat pentru spălare de bani, dar și pentru cauzare de daune materiale în proporții deosebit de mari prin înșelăciune sau abuz de încredere în dosarul fraudelor de la Banca de Economii, dar el se consideră nevinovat. În prima instanță, i s-au dat 7,5 ani de închisoare în penitenciar de tip semiînchis. Șor se află însă în libertate și acum. Asta pentru că pedeapsa ar urma să fie executată odată cu adoptarea unei sentințe definitive.

Timp de jumătate de an, cauza penală a fost blocată în instanța de fond, pentru că în această perioadă ar fi fost tradusă sentința. Procesul a durat atât de mult pentru că ar fi existat o criză de traducători.