image
Sursa foto: aircatering.md

Casa de Comerț „Gemeni” va cumpăra compania „Aeroport Catering”

Casa de Comerț „Gemeni”, proprietara centrului comercial cu același nume din centrul Chișinăului, va cumpăra compania „Aeroport Catering”.

Casa de Comerț „Gemeni”, proprietara centrului comercial cu același nume din centrul Chișinăului, va cumpăra compania „Aeroport Catering”.

Consiliul Concurenței a aprobat operațiunea de concentrare economică, prin care societatea pe acțiuni „Gemeni” preia controlul unic asupra companiei. Cu un capital de peste zece milioane de lei, aceasta prestează servicii de alimentație la bordul avioanelor deservite de Aeroportul Inernaţional Chişinău.

Tranzacția urmează să fie realizată prin încheierea contractului de vânzare-cumpărare, în baza procesului-verbal al deciziei acționarilor.

În urma acesteia, Casa de Comerț „Gemeni” va prelua 100% din capitalul social al companiei „Aeroport Catering”. Potrivit deciziei Consiliului Concurenței, tranzacția va fi efectuată în euro, însă, nu se cunoaște care este suma. Mai mult. Tranzacția va avea loc între companii, care activează pe diferite piețe, fără vreo tangență între ele. Pe de altă parte, portalul mold-street.com, a scris luna trecută că tranzacția, prin care „Aeroport Catering” SRL a devenit proprietate a societății pe acțiuni „Gemeni” a avut loc încă la începutul anului curent şi a publicat un document, datat cu 22 februarie 2019. Asta în timp ce Consiliul Concurenţei şi-a dat acordul abia pe 28 februarie.

Amintim că în anul 2016, compania „Ground Avia Partner” a cumpărat întreprinderea de stat „Aeroport Catering” cu doar cinci milioane de lei. Presa a scris anterior că firma cumpărătoare ar fi fost apropiată primarului de Orhei şi, mai nou, deputatului Ilan Şor.

Totodată, la începutul anului 2018, Jurnal TV a publicat o investigaţie, în care se arăta că Vladimir Plahotniuc și-a concentrat afacerile sale de aici și de peste hotare în paradisul fiscal cipriot. Este vorba despre grupul de companii „Mavogan Holdings Limited”. Din prezentarea situației financiare consolidate pentru anul 2016 rezultă că „Mavogan Holdings Limited” a deținut și acțiuni în Centrul comercial „Gemeni” din Chișinău.

La începutul anului 2015, însă, offshore-ul cipriot le-a cedat. Ulterior, portalul newsmaker.md a scris că 100% din acţiunile societății „Gemeni” aparţin companiei cipriote „KRONIACO Management Limited”, iar afaceristul condamnat Veaceslav Platon a declarat că această companie este controlată de către şeful PD, Vladimir Plahotniuc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: