image
Sursa foto: The Independent

Boris Johnson avertizează cu privire la un „fiasco” în cazul Brexitului

Boris Johnson ar fi avertizat că ar putea avea loc un „fiasco” în cazul Brexitului, în comentarii făcute la o cină privată în această săptămână, scrie BBC.

Ministrul de Externe a numit Trezoreria ca fiind „inima Remain”, făcând referire la campania de rămânere în UE din Marea Britanie, conform unui raport BuzzFeed News.

De asemenea, Johnson a afirmat că „îl admiră din ce în ce mai mult pe Donald Trump”, scrie News.ro.

Prieteni ai lui Johnson au declarat că au fost dezamăgiţi că fost făcute publice afirmaţii făcute la un eveniment privat.

Johnson vorbea în grupul Calea Conservatoare într-o cameră privată după o recepţie a Institutului Medicilor de miercuri seară.

Conform Buzzfeed, el a declarat că prim-ministrul Theresa May intră într-o fază în care vom fi mult mai combativi cu Bruxellesul.

El a adăugat: „Trebuie să acceptăm faptul că ar putea fi un fiasco. OK? Nu vreau ca nimeni să se panicheze. Fără panică. Va fi totul bine la sfârşit”.

Brexitul este „ireversibil” şi va avea loc, dar riscul este „să nu fie cel pe care ni l-am dorit”, a avertizat Johnson.

Johnson a sugerat că temerile privind graniţa irlandeză sunt nejustificat de mari, susţinând: „Este atât de mică şi sunt puţine firme care folosesc graniţa în mod regulat, nu pot să cred că lăsăm acest lucru să ne incomodeze”.

În ceea ce-l priveşte pe Trump, Johnson a afirmat: „Sunt din ce în ce mai convins că există leac pentru nebunia lui. Imaginaţi-l pe Trump gestionând Brexitul. Ar fi foarte dur. Ar fi haos. Toată lumea ar crede că a înnebunit. Dar de fapt ar putea obţine rezultate”, adăugând că „îl admiră din ce în ce mai mult” pe preşedintele american.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: