image
Sursa foto: jurnaltv.md

Educatoarea implicată în scandalul de la grădinița nr. 38 din Bălți s-a ales doar cu mustrare aspră

Educatoarea implicată în scandalul de la grădinița nr. 38 din mun. Bălți, în care s-a dovedit că mai mulți copii au fost maltratați, s-a ales doar cu mustrare aspră, în urma unei anchete la nivel de instituție. Potrivit Ministrului Educației, Anatolie Topală, revenirea acesteia în funcția pe care o deținea până acum este absolut legală, după ce 25 de părinți și-au exprimat, în scris, dorința ca educatoarea să nu fie concediată, scrie tvn.md.

„Persoana care și-a recunoscut vina și care a fost înregistrată audio că a aplicat un anumit tip de violență asupra copiilor a fost concediată, este vorba despre asistentul educatorului. Ea numai are dreptul de a ocupa o funcție în sistemul educațional. Educatoarea din grupa respectivă, din informațiile pe care le-am primit de la Direcția de Învățământ Bălți, a trecut printr-o procedură de anchetă, la nivel de instituție. Ei și altor câtorva persoane din cadrul grădiniței le-au fost aplicată mustrare aspră, iar directoarei i-a fost aplicată sancțiunea de avertizare. Cauza este în examinare la procuratură”, a declarat ministrul Educației, Anatolie Topală.

Amintim că, la începutul lunii martie, două angajate ale grădiniței nr. 38 din Bălți au fost acuzate că bat și înjură copiii. Procurorii au inițiat un proces penal, după ce au primit înregistrări audio din care se înțelege clar că copiii sunt pălmuiți și înjosiți.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: