image
Sursa foto: Reuters

Aflat într-o vizită surpriză în Afganistan, Trump a anunţat reluarea negocierilor cu talibanii

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi, în cadrul unei vizite surpriză în Afganistan, că negocierile cu talibanii, întrerupte în septembrie, au fost reluate, relatează Agerpres.

Vizita lui Trump a fost ţinută secretă până la aterizare din motive de securitate. Ea nu va dura mai mult de câteva ore şi a avut loc cu prilejul Zilei Recunoştinţei.

"Talibanii vor un acord şi avem întâlniri cu ei. Le spunem că este necesară o încetare a focului, înainte nu voiau o încetare a focului, dar acum vor", a declarat el după o întâlnire cu omologul său, preşedintele Ashraf Ghani, în baza americană de la Bagram.

"Cred că lucrurile cu siguranţă vor funcţiona aşa", a spus el.

"Vom rămâne atâta timp cât nu există un acord sau până când vom obţine o victorie totală şi ei vor cu adevărat să ajungem la un acord", a precizat liderul de la Casa Albă.

Preşedintele a plecat în cel mai mare secret din Florida miercuri seară şi informaţia privind vizita sa nu a fost făcută publică decât după sosire. Jurnaliştii care au mers cu el în avion au aflat despre destinaţia avionului prezidenţial doar cu două ore înainte de sosire.

Preşedintele american s-a aflat împreună cu soldaţii SUA de Ziua Recunoştinţei, a pozat împreună cu ei şi a mâncat o porţie de curcan, după care a susţinut un discurs în faţa lor într-un hangar.

"Am călătorit 8.331 de mile pentru a fi aici în această seară dintr-un singur motiv: pentru a vă spune în persoană că această Zi a Recunoştinţei este una specială, că totul merge foarte bine şi că ţara este mai puternică din punct de vedere economic decât a fost vreodată", a spus Donald Trump.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: