Autorităţile din Kurdistanul irakian au comunicat că seismul a fost resimţit şi în nordul Irakului, inclusiv în zona oraşelor Erbil, Sulaymaniyah şi Halabja, potrivit Mediafax.

Anterior Houshang Bazvand, guvernatorul provinciei Karmanshah din vestul Iranului, a anunţat că cel puţin 26 de persoane au fost rănite în urma cutremurului cu magnitudinea de 5,9 grade produs duminică în vestul Iranului, potrivit site-ul postului ABC News, citând presa iraniană.

Oficialul iranian a precizat că nu s-au înregistrat decese, însă serviciile de urgenţă şi spitalele sunt în stare de alertă pentru cazul în care se găsesc mai multe victime. Mai mult imobile au fost parţial avariate, au transmis autorităţile.

Un seism de suprafaţă cu intensitatea de moment de 5,9 grade pe scara Richter a avut loc duminică în vestul Iranului, anunţă Institutul american de geofizică (USGS).

Conform institutului american, seismul a avut loc la adâncimea de 5,7 kilometri, într-o zonă muntoasă la frontiera Iranului cu Irakul.

Epicentrul cutremurului a fost la 10,8 kilometri sud-sud-est de localitatea Tāzehābād, la 35 de kilometri vest-sud-vest de Javānrūd şi la 89 de kilometri vest-nord-vest de Kermanshah.

Seismul s-a produs la ora locală 14:37 (ora României, 13:07), iar cu aproximativ cinci ore mai devreme a avut loc un seism cu magnitudinea de 5,4 grade în sud-vestul Iranului, la aproximativ 55,4 kilometri est de oraşul Shahr-e Qadīm-e Lār din provincia Fars.