image
Sursa foto: Getty Images

Veste tristă despre copilul afgan care și-a făcut tricou cu Messi dintr-o pungă de plastic

Murtaza Ahmadi, copilul afgan care a devenit celebru acum doi ani ca urmare a faptului că şi-a făcut tricou dintr-o pungă de plastic cu eroul său, Lionel Messi, a fost obligat să își părăsească pentru a doua oară casă.

BBC a descoperit că familia micuţului a primit amenințări de la talibanii care controlează localitatea natală, care cred că s-a îmbogățit după întâlnirea cu fotbalistul sud-american. În consecinţă, pentru a nu risca integritatea fizică a vreunui membru, familia lui Murtaza a decis să îşi abandoneze locuinţa. Familia Ahmadi locuia în provincia Ghazni, iar acum, din câte se pare, s-a stabilit în capitala Kabul.

Murtazea a avut ocazia să fie faţă în faţă cu Messi la turneul Barcelonei din Qatar, de acum doi ani. Murtaza Ahmadi, acum în vârstă de 7 ani, este un băiat afgan care a devenit celebru la mijlocul lunii ianuarie 2016, când a fost fotografiat purtând o pungă de plastic în culorile bleu și alb, pe spatele căreia fratele său mai mare a scris numele lui Messi şi numărul 10, reprezentând tricoul starului Barcelonei de la naționala Argentinei.

La scurt timp după aceea, UNICEF l-a ajutat pe copil să primească un tricou original de joc, cu un autograf de la Messi, care lângă semnătură i-a scris și "Te iubesc". Familia sa este din Afganistan, dar în luna mai 2016 a fost forțată să plece din propria țară în Pakistan, din cauza situației tensionate. Ulterior, se întorseseră acasă, dar acum au fost nevoiţi să îşi abandoneze din nou căminul.

Visul lui Murtaza Ahmadi s-a împlinit în decembrie 2016, la Doha, capitala statului care va găzdui Cupa Mondială din 2022. Campioana Spaniei se afla acolo cu ocazia meciului cu Al Ahli, iar puștiul a purtat un tricou al lui Messi de la Barcelona. Starul argentinian l-a luat în brațe, iar toți ochii au fost ațintiți asupra lor.

"Imaginea pe care toată lumea aştepta să o vadă. Visul micuţului de 6 ani de a-şi întâlni eroul, Messi, a devenit realitate", a scris pe Twitter comitetul de supraveghere a organizării Cupei Mondiale 2022.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: