image
Sursa foto: gov.md

R. Moldova începe procesul de evaluare a conformității legislației naționale cu cea a Uniunii Europene

Republica Moldova a dat start procesului de evaluare a gradului de conformitate a legislației naționale cu cea a Uniunii Europene. Anunțul a fost făcut miercuri, 7 februarie, de viceprim-ministra pentru integrare europeană, Cristina Gherasimov, care a condus delegația țării noastre la Bruxelles.

Reuniunea a inclus discuții cu oficialii Comisiei Europene, care vor munci împreună cu echipa guvernamentală pe parcursul procesului de negocieri. A fost convenit calendarul și detaliile procedurale ale etapei de evaluare a conformității legislației naționale cu acquis-ul comunitar.

De asemenea, viceprim-ministra Cristina Gherasimov s-a întâlnit cu Gert-Jan Koopman, șeful Direcției Generale Vecinătate și Negocieri de Extindere a UE. Părțile au vorbit despre ultimele evoluții în realizarea celor trei condiționalități, conform raportului Comisiei Europene din noiembrie 2023. Potrivit viceprim-ministrei, un accent deosebit va fi pus pe continuarea reformelor în sistemul judiciar și procesul de deoligarhizare.

În același timp, în cadrul întrevederii, au fost analizate posibilitățile de valorificare a asistenței și expertizei la nivelul Comisiei Europene pentru consolidarea capacităților Biroului pentru integrare europeană, ale echipei de negociatori și ale experților din instituțiile naționale.

Citeşte mai mult despre

UE

Noutăţile partenerilor

comentarii: