image
Sursa foto: euractiv.com

Oficial OSCE, la Chișinău: „Presa independentă TREBUIE susținută inclusiv prin concurență loială și ACCES LA PUBLICITATE”

În Republica Moldova se atestă un nivel înalt de concentrare a proprietății de media, iar presa independentă trebuie susținută ca piatră de temelie pentru democrație. Sunt declarațiile reprezentantului OSCE pentru libertatea presei, Harlem Desir, care se află zilele acestea la Chișinău.

„La Media Forum 2018 am vorbit despre situația presei din Republica Moldova, despre nivelul înalt de concentrare a proprietății de media, despre necesitatea susținerii presei independente inclusiv prin concurență loială, accesul publicitate. E nevoie de susținut jurnalismul de calitate și presa independentă ca fundament al democrației”, a menționat oficialul OSCE.

Reprezentantului OSCE pentru libertatea presei, Harlem Desir, se află în RM zilele acestea, unde participă la Forumul Mass-Media 2018. La Chișinău reprezentatul OSCE a avut și întâlniri cu oficiali, cu reglementatorii audiovizualului, dar și cu liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: