image
Sursa foto: CNN

Renovarea casei în care s-au mutat prințul Harry și Meghan i-a costat pe contribuabilii britanici 2,4 milioane de lire

Casa ducilor de Sussex a fost renovată cu 2,4 milioane de lire sterline, bani proveniți din contribuția britanicilor, arată un raport oficial prezentat de contabilii Casei Regale

Frogmore Cottage din Windsor a fost transformată din cinci case separate într-o singură proprietate astfel ca Harry și Meghan să se poată muta acolo. Cuplul, care s-a mutat de la Palatul Kensington în aprilie, înainte de nașterea fiului lor Archie, a plătit pentru amenajarea decorare și mobilier, dar lucrările de reparație și renovare au fost făcute din fonduri publice, scrie libertatea.ro.

Grantul suveran al Reginei (fondurile puse la dispoziție de bugetul public pentru Casa Regală) a fost de 82 milioane de lire sterline în 2018-19. Din aceștia bani, 33 milioane de lire sterline au fost rezervați pentru întreținerea și efectuarea lucrărilor de reabilitare a Palatului Buckingham.

Un raport contabil arată că din acești bani a fost plătită și renovarea Frogmore Cottage, o proprietate din secolul XIX care le-a fost dată de regină ducilor de Sussex. Pentru renovarea acesteia s-au cheltuit 2,4 milioane de lire sterline, rezultă din raportul citat de BBC News. Pentru ca Harry și Meghan să se poată muta aici au fost înlocuite grinzile de plafon din lemn, podeaua, au fost schimbate sistemele de încălzire, introducerea unei rețele de gaz și apă și refacerea sistemului electric.

Renovarea a durat aproximativ șase luni, deși unele zone sunt încă în curs de finalizare, printre acestea numărându-se și vopsirea fațadei. Cheltuielile finanțate de contribuabili pentru regaliști au constituit un subiect sensibil de zeci de ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: