image
Sursa foto: Getty Images

Egipt - Uruguay, de la ora 15:00: Salah vs Suarez - Premieră la Cupa Mondială

După ce Rusia a dat de pământ cu Arabia Saudită, scor 5-0, celălalt meci al grupei A de la Cupa Mondială deschide a doua zi a mondialului. Egipt - Uruguay este meciul în care vom afla și dacă va juca sau nu vedeta africanilor, Mohamed Salah, revenit după accidentarea suferită în finala Champions League.

"Pot spune că este aproape 100% sigur că va juca, doar factori neprevăzuți în ultima clipă ar schimba acest lucru", a spus selecționerul "faraonilor", Hector Raul Cuper. În caz că nu va evolua, Salah va fi înlocuit de un alt jucător din Premier League, Ramadan Sobhi.

Meciul se va disputa pe cel mai estic stadion de la această Cupă Mondială, cel de Yekaterinburg, cu o capacitate de 35.000 de locuri.

Va fi prima confruntare oficială între cele două echipe, care au mai disputat un amical în 2006, câștigat de Uruguay cu 2-0.

Aceasta este a treia prezență a Egiptului la o Cupă Mondială și prima după după 28 de ani, după debutul din 1990.

În echipa Uruguayului, toți ochii vor fi ațintiți spre atacantul Barcelonei, Luis Suarez și spre cel al francezilor de la PSG, Edinson Cavani. Cel din urmă a fost cel mai bun marcator în preliminariile din zona Americii de Sud, cu 10 reușite, în timp ce Suarez a marcat de 5 ori.

Egiptenii ar putea bate și un record la meciul cu Uruguay. Dacă va fi trimis pe teren, Essam El-Hadary va deveni cel mai bătrân jucător de la un mondial.

Uruguayenii au câștigat singurul meci direct de până acum, 2-0 în 2006. De asemenea, trupa lui Oscar Tabarez nu a pierdut niciun meci împotriva echipelor africane (o victorie, două remize). În istoria celor trei participări la Cupa Mondială, egiptenii nu au câștigat niciodată, având două remize și două înfrângeri. Totodată, nicio altă echipă africană nu a jucat atâtea meciuri fără să fi câștigat măcar unul.

Uruguay e prima câștigătoare a unei Cupe Mondiale, în 1930, competiție pe care au și organizat-o. Al doilea trofeu a venit în 1950. Cu toate acestea, uruguayenii au trecut de optimi doar o singură dată în ultimele 6 apariții (locul 4 în 2010).

Naționana lui Tabarez a pierdut doar unul dintre ultimele 8 meciuri din grupe la Cupa Mondială. Va fi primul meci pentru Hector Raul Cuper ca selecționer la un Mondial. La competițiile majore, argentinianul se poate lăuda cu o finală jucată în Cupa Africii pe Națiuni, unde Egiptul a pierdut împotriva Camerunului, 1-2, în 2017.

De cealaltă parte, Oscar Tabarez va fi la cea ce-a patra prezență la o Cupă Mondială, având astfel cele mai multe turnee finale dintre toți selecționerii prezenți la Mondialul din Rusia. În cele 15 meciuri în care a pregătit echipa la Mondial, are 6 victorii, 6 înfrângeri și 3 remize.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: