image
Sursa foto: jurnal.md

Plahotniuc ar încerca să cumpere un post TV din România; A pus pe masă 4 milioane de euro

Vladimir Plahotniuc, urmărit internațional pentru acuzații de corupție, vrea să cumpere postul românesc de televiziune Prima TV. Presa de la București scrie că fostul șef PD a depus deja o ofertă de 4 milioane de euro, prin intermediul postului său de televiziune Prime.

Fugarul Vladimir Plahotniuc, care stăpânește în RM un holding de presă din care fac parte cel puțin 6 posturi de televiziune, câteva de radio și mai multe portaluri, vrea să cumpere postul de televiziune din România Prima TV, scrie paginademedia.ro.

Potrivit unor surse apropiate tranzacției, prima ofertă – prin compania Prime – a fost deja depusă, iar creditorii, pentru că Prima TV este în insolvență, au fost anunțați despre intenția lui Plahotniuc.

Suma oferită este în jur de 20 de milioane de lei, ceea ce înseamnă puțin peste patru milioane de euro.

Într-o primă fază, creditorii aprobă oferta inițială. Urmează discuțiile și, abia apoi, oferta finală (și ea tot aprobată de creditori). Abia apoi se face contractul de vânzare-cumpărare.

Vladimir Plahotniuc este cel mai mare mogul de presă din Republica Moldova. Acesta deține șase posturi de televiziune, dintre care două cu acoperire națională, și trei posturi de radio.

Precizăm că Plahotniuc a fost anunțat în urmărire internațională de procurorii anticorupție, iar săptămâna trecută a primit interdicție de a intra timp de zece ani în Elveția și Liechtenstein.

Fostul lider al PD are calitate de învinuit pe cauzele penale din gestiunea Procuraturii Anticorupție, în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin. (3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova – spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari.

Pe 10 octombrie procurorii anticorupție au cerut mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc, iar o zi mai târziu Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest preventiv.

După pierderea puterii de către PD, partidul pe care îl conducea, Plahotniuc a fugit din Republica Moldova.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: