image
Sursa foto: jurnal.md

Aeroportul, platformă de agitație electorală pentru Partidul Șor

Aeroportul Internaţional Chişinău a devenit o platformă numai bună pentru agitaţie electorală în cazul formațiunii conduse de primarul de Orhei. Aici, unde vine lume de pe lume, Partidul Șor își desfășoară o campanie pe care a numit-o „Casa mea e Moldova”. Purtătoarea de cuvânt a formațiunii politice respective, Alina Şargu, n-a fost de găsit pentru a ne spune dacă deține o autorizație pentru astfel de acțiuni.

Aşa sunt întâmpinaţi călătorii, care vin zilnic pe Aeroportul Internaţional Chişinău - cu muzică şi cu un banner al campaniei „Casa mea e Moldova”, iniţiată de către primarul de Orhei, Ilan Şor, condamnat în primă instanţă în doasrul fraudei bancare. Prin acest program, Partidul Şor îşi propune să readucă acasă moldovenii plecaţi la muncă peste hotare.

Pe banner-ul adus în aeroportul concesionat companiei „Avia Invest” se vede acelaşi decor în stil naţional, caracteristic formaţiunii politice. Jurnal TV l-a telefonat pe Petru Jardan, directorul companiei Avia Invest, cea care a luat în concesiune Aeroportul Chişinău, pentru a-l întreba dacă a autorizat desfăşurarea unor activităţi cu iz electoral pe teritoriul aerogării, dar acesta nu a răspuns la telefon.

Precizăm că în luna august, Petru Jardan a fost desemnat reprezentant împuternicit al Partidului ȘOR în sectorul Botanica al Chișinăului, iar de atunci s-a implicat în mai multe activităţi de binefacere, mediatizate pe larg de anumite site-uri şi televiziuni. De pildă, acesta ar fi asigurat reparația capitală a uneia dintre cele nouă grupe ale grădiniței numărul 123 din sectorul Botanica, zona Aeroport, ar fi contribuit la reconstrucția drumului pietonal, care unește orășelul Codru și Bulevardul Dacia, iar recent, le-a oferit daruri copiilor în incinta Aeroportului.

La un alt eveniment organizat în incinta aerogării, Petru Jardan şi Ilan Şor s-au aflat pe aceeaşi scenă, ultimul deţinând funcţia de preşdinte al Consiliului de Administraţie ”Avia Invest”.

Amintim că în noiembrie 2013, Guvernul Leancă a transmis Aeroportul în concesiune companiei Avia Invest, controlată de către primarul de Orhei, Ilan Şor. De atunci, firma şi-a schimbat de trei ori proprietarii în acte, dar atât Ilan Şor, cât şi mama sa vitregă, Ilona Șor, continuă să deţină funcţii cheie în companie. Mai mult, după privatizarea Air Moldova, în luna octombrie a acestui an, mai multe investigaţii jurnalistice au scos la iveală faptul că adevărații cumpărători ai operatorului au legături cu aceleaşi persoane, care au preluat Aeroportul din Chișinău.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: