image
Sursa foto: REUTERS/Parwiz

Afganistan: Opt morţi într-un atentat la un meci de cricket

Cel puţin opt persoane au fost ucise şi 45 rănite într-o serie de explozii vizând un meci de cricket la Jalalabad în estul Afganistanului, au anunţat sâmbătă autorităţile, citate de France Presse.

Acest atentat, care a avut loc vineri seară în jurul orei locale 23:00 în timp ce avea loc meciul, este primul înregistrat în Afganistan de la începutul Ramadanului joi.

Trei dispozitive au fost ascunse pe stadion şi au explodat printre spectatori, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei Attaullah Kogyani.

"Organizatorul turneului, numit +Cupa Ramadanului+, Naqibullah Zaher a fost ucis", a precizat el.

"Cele trei explozii au făcut opt morţi şi 45 de răniţi", a confirmat apoi biroul guvernatorului într-un comunicat.

Atentatul nu a fost revendicat dar talibanii au anunţat că nu ei sunt responsabili.

"Mujahedinii noştri nu au nimic de-a face cu exploziile de la Jalalabad", a declarat purtătorul lor de cuvânt, Zabihullah Mujahid, într-un mesaj pe reţeaua WhatsApp.

Frontalieră cu Pakistanul, prezenţa combatanţilor talibani în provincia Nangarhar a cărei capitală este Jalalabad este puternică, precum şi a grupării Stat Islamic, care s-a implantat acolo în 2015.

SI a revendicat în septembrie 2017 un atentat sinucigaş împotriva unui meci de cricket la Kabul. Un atentator sinucigaş interceptat la intrarea pe stadion în timpul meciului a făcut atunci trei morţi şi cinci răniţi.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a condamnat sâmbătă atentatul de la Jalalabad: "teroriştii nu se opresc să ne ucidă compatrioţii în timpul lunii sfinte a Ramadanului", a denunţat el într-un comunicat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: