image
Sursa foto: Getty Images

Suedia a învins Coreea de Sud: VAR-ul aduce victoria scandinavilor

Selecţionata Suediei a învins reprezentativa Coreei de Sud cu scorul de 1-0 (0-0), luni, pe stadionul din Nijnîi Novgorod, în Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia. Suedia a obţinut o victorie meritată, dintr-un penalty transformat de Andreas Granqvist (65), după un meci în care coreenii nu au tras niciun şut pe poartă.

Asiaticii au început foarte bine, cu presing sus şi au pus probleme scandinavilor în primul sfert de oră al partidei. Treptat, nordicii au pus stăpânire pe joc şi au apărut şi ocaziile mari de gol.

Fundaşul Granqvist a avut o incursiune foarte bună (18), dar a fost blocat in extremis de Kim Younggwon. Marcus Berg a ratat o şansă imensă de gol (20), şutând din 7 metri, dar Jo Hyeonwoo a scos incredibil. Fundaşul Kim Younggwon (20) l-a blocat salvator pe acelaşi Berg. Atacantul suedez a mai avut o oportunitate (43), dar a trimis paralel cu poarta, din unghi.

Suedia a mai avut o ocazie mare în ultimele secvenţe ale primei reprize, când mingea reluată cu capul de Claesson (45+2), a fost deviată in extremis de un fundaş.

În repriza secundă, Forsberg a şutat peste poartă de la 18 metri (49). Sud-coreenii au avut şi ei o primă şansă notabilă, prin Koo (52), care a reluat cu capul foarte periculos pentru poarta lui Olsen, la centrarea lui Kim Minwoo.

Suedia a primit penalty în min. 65, după ce arbitrul a consultat reluările video (VAR), pentru un fault comis de Kim Minwoo la Claesson, iar căpitanul Andreas Granqvist a transformat lovitura de pedeapsă.

Meciul nu a fost prea spectaculos în continuare, asiaticii nereuşind să pună presiune pe poarta suedeză, dar în prelungiri au avut o oportunitate, însă Hwang a trimis cu capul pe lângă din poziţie favorabilă (90+1), scrie digisport.ro.

În celălalt meci al grupei, Mexicul a învins campioana mondială Germania cu 1-0.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: