image
Sursa foto: Getty Images

Doi antrenori au rămas în cursă pentru înlocuirea lui Wenger: Au fost adversari într-o finală de Liga Campionilor

Plecarea lui Arsene Wenger de la Arsenal încheie o eră importantă din istoria "tunarilor" şi îi obligă pe conducătorii londonezilor să găsească cea mai bună soluţie pentru înlocuirea managerului francez. Potrivit Sky Sports, două sunt numele rămase în cursă - Massimiliano Allegri şi Luis Enrique.

Sursa citată notează, însă, că ambii tehnicieni sunt dificil de adus, în condiţiile în care niciunul nu e convins de modul în care clubul e condus. Mai mult decât atât, Allegri e încă sub contract cu Juventus, unde e virtual câştigător al celui de-al patrulea Scudetto consecutiv (al şaptelea la rând pentru bianconeri).

Totuşi, au existat informaţii că tehnicianul toscan ar fi tentat de o experienţă în afara Italiei, iar despre interesul celor de la Arsenal s-a scris de mai multe ori în ultimele luni.

În vârstă de 50 de ani, Allegri l-a înlocuit pe Antonio Conte la Juventus în 2014, iar de atunci a cucerit trei eventuri consecutive (având şansa unui al patrulea) şi o Supercupă a Italiei. De asemenea, a dus-o pe Juve de două ori în finala Ligii Campionilor, unde a pierdut de fiecare dată.

Luis Enrique e liber de contract, după ce s-a despărţit de FC Barcelona vara trecută. Asturianul de 47 de ani a reuşit Tripla La Liga-Copa Del Rey-Champions League în 2015, pe banca formaţiei blaugrana, alături de care a mai câştigat un titlu al Spaniei, două Cupe ale Spaniei, o Supercupă a Spaniei, Supercupa Europei şi Mondialul cluburilor.

Cei doi antrenori doriţi de Arsenal au fost adversari în finala Ligii Campionilor din 2015, la Berlin. Câştig de cauză a avut Luis Enrique, Barcelona impunându-se cu 3-1.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: