image
Sursa foto: Vlad Ciobanu

Vitalie Ciobanu, despre moartea fratelui său, actorul Vlad Ciobanu: „Medicii au luptat până în utima clipă să-l salveze”

Regretatul actor Vlad Ciobanu, care a murit astăzi răpus de Covid-19, a murit din cauza imunității foarte scăzute, după chimioterapie, afirmă fratele său, scriitorul și publicistul Vitalie Ciobanu.

„Vlad, Vlad Ciobanu, iubitul meu frate s-a stins în dimineața aceasta la spitalul de recuperare din Iași, unde a luptat două săptămâni cu infecția covid. Boala aceasta necruțătoare s-a suprapus pe starea lui generală, pe imunitatea foarte scăzută, după chimioterapie. Medicii au luptat până în utima clipă să-l salveze. Au făcut tot posibilul și imposibilul și le mulțumesc pentru străduința și devotamentul lor... Știu cum au luptat. Eu și familia mea trecem prin momente foarte grele, teribil de grele. Nu știu cum va fi viața noastră fără Vlad... Vă mulțumesc că ați fost alături de noi în toată această perioadă, în care am sperat la mai bine”, a menționat Vitalie Ciobanu.

Îndrăgitul actor de teatru și film, Vlad Ciobanu, s-a stins din viață la vârsta de 53 de ani. Actorul suferea de leucemie acută și fusese internat în stare extrem de gravă, după ce s-a infectat cu virusul Covid-19.

Personalitate marcantă a culturii naționale, venind dintr-o familie cu bogate tradiții în domeniul culturii și artelor, artistul și dascălul Vlad Ciobanu și-a dedicat cariera promovării artelor spectacolului și a frumoasei lumi a scenei.

Cunoscut mai ales pentru inegalabila interpretare a rolului poetului nepereche al neamului, Vlad Ciobanu a fost alegerea perfectă a maestrului Emil Loteanu pentru rolul lui Mihai Eminescu. Acest rol va rămâne cu siguranță unul de referință în istoria cinematografiei naționale, fiind un reper pentru profesioniștii în domeniu dar și pentru tinerele generații.

De o modestie proverbială, ultimii ani din viața lui Vlad Ciobanu au fost dedicați edificării Centrului Național de Educație prin Artă, instituție la cârma căreia s-a aflat de la crearea acesteia în anul 2016. Acest proiect de suflet al lui Vlad Ciobanu a insuflat multor tineri de la noi dragostea față de artele spectacolului și cultură în general.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: