image
Sursa foto: captură video

Profesoarele de la Colegiul de Ecologie care ar fi primit mită în valoare de 16.000 de euro continuă să predea studenților

Cele două profesoare de la Colegiul de Ecologie, cercetate de CNA și PA pentru trafic de influență, după ce au însușit de la studenți suma de 16 mii de euro în schimbul favorizării acestora la examene, încă îș continuă activitatea educațională în instituție.

Despre aceasta a anunțat Ministrul Educației, Liliana Nicolaescu-Onofrei pe pagina sa se facebook, unde a precizat că a aflat de la membrii Comisiei de Anchetă care examinează cazul, că profesoarele continuă să desfășoare activitate educațională, ba mai mult profesoarele ar discuta despre modul în care se vor răzbuna pe elevi.

Dragi elevi ai Colegiului de Ecologie, considerăm ferm instituția de învățământ trebuie să fie pentru dumneavoastră un mediu sigur, bazat pe corectitudine și profesionalism. În continuare, vom monitoriza atent cazul descris pentru a ne asigura că vor fi aplicate sancțiuni proporționale faptelor și vom întreprinde acțiuni în vederea asigurării unui proces educațional desfășurat într-un climat emoțional favorabil”, a precizat ministrul.

Totodată, Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, solicită administrației colegiului „respectarea cu strictețe a cadrului legal, a Codului de etică, precum și întreprinderea de acțiuni corespunzătoare care se impun, în urma rezultatelor anchetei”, a scris Liliana Nicolaescu – Onofrei.

Solicitați telefonic, reprezentanții administrației Colegiului de Ecologie ne-au spus că nu pot oferi niciun detaliu referitor la acest caz.

Amintim că cele două profesoare au fost escortate la CNA pentru a fi audiate în cadrul unei cauze penale în care acestea sunt bănuite de trafic de influenţă, după ce a fost făcut public un filmuleț în care acestea discută despre mita pe care o însușeau de la elevi pentru a le favoriza notele la examene.

Mai mult, acestea discutau despre faptul că sunt nemulțumite de sumele adunate de elevi și că ar fi trebui să pretindă mai mult.

În urma acţiunilor de urmărire penală, de la una dintre bănuite a fost ridicată suma de 12.000 de euro, iar de la cealaltă 4000 de euro, bani despre care acestea susţin că ar fi economii.

Bănuitele sunt cercetate în stare de libertate, iar dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă o amendă în mărime de până la 300 000 de lei sau închisoare de la trei la șase ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: