image
Sursa foto: Instagram/Constatin Țuțu

Vacanțe de lux pentru fostul deputat PD Constantin Țuțu

Fostul deputat Constantin Țuțu, după înfrângerea de la alegerile parlamentare din 24 februarie, a plecat la odihnă, lăudându-se săptămânal pe paginile sale de socializare cu imagini din locurile vizitate, scrie Jurnal de Chișinău.

Săptămâna aceasta, Țuțu a plasat un video pe instagram fiind la volanul unui automobil de lux, Bentley Mulsanne, dansând în ritmurile piesei „Despacito”. Constantin Țuțu este inculpat pentru huliganism într-un dosar penal examinat la Curtea de Apel Chișinău, dosarul încă nu are o finalitate.

Imediat după alegerile parlamentare la care fostul deputat nu a obținut victorie, acesta a plecat în vacanță la munte în Ucraina. Țuțu a postat mai multe poze pe rețelele de socializare în care se dă cu snowboardul. Apoi fostul deputat ar fi ales o altă destinație, acesta s-a recreat în capitala Greciei, Atena, și pe o plajă din regiune, după cum se înțelege din fotografiile postate pe internet.

țuțuțuțu

Săptămâna aceasta, Ștefan cel Mare de Băcioi (aşa e adulat de jurnalistul Cristian Tabără) și-a surprins prietenii virtuali cu mai multe poze și videouri din diferite oraşe europene precum Praga, Lisabona, Barcelona. După instastory-urile postate pe contul său de Instagram, Constantin Țuțu se plimbă în mașini de lux, precum un Bentley Mulsanne. Iar zilele trecute acesta a fost văzut la volanul unui Ferrari.

Intrarea în politică i-a schimbat statutul de la suspect de omor la inculpat pentru huliganism

Sportivul Constantin Țuțu s-a implicat în politică în 2014, cu câteva luni înainte de campania electorală, dedicând toate victoriile sale Partidului Democrat. Țuțu a intrat în atenția opiniei publice în 2012, fiind implicat într-un schimb de focuri, în urma căruia a decedat un bărbat, de 42 de ani, iar altul a fost rănit.

În mai 2012, pe când era dat în urmărire, magistraţii Judecătoriei Centru i-au schimbat măsura preventivă, Ţuţu fiind trimis iniţial în arest la domiciliu, iar ulterior lăsat în libertate, sub control judiciar. Dosarul penal în care Constantin Țuțu este inculpat pentru huliganism, nu are încă o finalitate, fiind examinat în prezent la Curtea de Apel Chișinău.

Venituri mai mici decât bunurile dobândite

Conform declarațiilor de avere pentru 2017, 2018 depuse de către fostul deputat la Comisia Electoral Centrală, acesta ar fi obținut un salariu de la Parlament de peste 312.000 de lei pentru cei doi ani, indemnizații de circa 134.000 de lei, donații de 15.000 de euro și peste un milion şi jumătate de lei din vânzarea a două autoturisme. Tot din declarația de avere aflăm că Țuțu în 2018 a devenit proprietarul unei case de locuit situată pe str. Grenoble, la marginea Chișinăului.

Conform datelor de la Cadastru, există un proces-verbal de recepție din luna iunie 2018, conform căruia imobilul ar avea o suprafață de 302 m.p., iar valoarea sa ar fi de peste 2.750.000 de lei. Teritoriul este păzit de către paramilitarii Agenției de pază Bercut, care intervin cu automatele în caz dacă cineva vrea să filmeze sau să fotografieze construcțiile. Țuțu a cumpărat terenul de la un om de afaceri originar din Băcioi, despre care presa din România a scris de mai multe ori că ar fi implicat în traficul cu țigări din R. Moldova spre România, scrie moldovacurată.md.

Se reîntoarce la sport?

Fiind deputat, Constantin Țuțu a fondat în 2016 o asociație obștească „Clubul Sportiv „C.ŢUŢU – PROTEAM”. Asociația are adresa juridică în casa mamei sale din Băcioi. Primul club a fost deschis într-o încăpere din Chișinău, pe str. Decebal, în incinta clubului sportiv „Olimpia”, și oferă lecții și antrenamente pentru diferite genuri de sport, pentru copii și maturi. Ulterior, un asemenea club a fost deschis și la Cahul, iar în luna mai 2018,Țuțu a anunțat la un eveniment din Soroca despre deschiderea unui club de lupte și în acest oraș. Anterior, Publika TV preciza că Țuțu va deschide cluburi de lupte în Dubăsari, Grigoriopol și Moscova (Rusia).

După înfrângerea sa din 24 februarie, Constantin Țuțu nu a declarat oficial cu ce se va ocupa pe viitor și dacă va rămâne în politică.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: