image
Sursa foto: privesc.eu

Șor a început campania electorală în Diasporă: Organizează concerte și promite indemnizații în schimbul votului la alegeri

Exponenții Partidului Șor au și început campania electorală pentru parlamentare printre moldovenii stabiliți în străinătate. În Italia, de exemplu, formațiunea organizează concerte la care conaționalilor noștri li se promite că, dacă va ajunge în legislativ, va plăti pentru cei reveniți acasă câte o indemnizație.

Despre acest lucru a povestit la emisiunea „Cealaltă Basarabie” o moldoveancă stabilită în Italia de peste 20 de ani.

„Nu este deajuns că a manipulat lumea în Moldova, dar a venit și în Italia. A deschis diferite centre, care să facă concerte gratis pentru lume. 10.000 de oameni sunt în Bologna. Unde au ascultat concertul și i-au făcut pe ei să se semneze care vor să se întoarcă acasă în Moldova el o să ajute cu 500 de euro pe lună. Dar o să se dea această sumă de bani numai atunci când o să intre în Parlament, să fie votat. Nu mai înainte. Și lumea a semnat. Sigur că toți vrem acasă, dar noi să ne trădăm pentru 500 de euro?”, a menționat Eugenia Ghinda.

Femeia mai spune că Partidul ȘOR a implicat și preoții în agitația electorală.

„E foarte dureros când a vorbit și cu preoții ca să dea și ei un cuvânt frumos pentru ca noi să votăm pe Șor. E foarte urât, ce caută preotul cu politica? Ei au rolul lor în biserică, ce caută? Și lumea se uită, dacă vede un preot și ne ajută pe noi, înseamnă că noi credem. Și lumea iată, este de acord, să-și pună semnătura”, a adăugat femeia.

Eugenia Ghinda participă activ la protestele organizate de societatea civilă din Republica Moldova și spune că are un scop și în Italia.

„Am scopul să unesc moldovenii noștri să facem mai multe proteste, în diferite orașe și să oprim acest mincinos. Concertele gratuite, toate aceste manifestații pe care le face sunt făcute din banii noștri, dar lumea nu știe”, a mai spus ea.

Pe site-ul Partidului ȘOR scrie că sute de oameni ar fi semnat un proiect de lege inițiat de formațiune, care ar avea scopul de a-i reîntoarce acasă pe moldovenii stabiliți peste hotare. Am încercat să aflăm mai multe informații și să obținem un comentariu la cele spuse de Eugenia Ghinda, însă purtătoarea de cuvânt a formațiunii, Alina Șargu, ne-a blocat inițiativa, motivând că este ocupată.

Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare în dosarul jafului din sistemul bancar, dar se află în libertate până la pronunțarea unei decizii definitive. Procesul este în desfășurare la Curtea de Apel Cahul, dar ședințele au fost amânate de mai multe ori.

Șor figurează în rapoartele companiei Kroll drept unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară. El se declară însă nevinovat.

Noutăţile partenerilor

comentarii: