image
Sursa foto: ca.usembassy.gov

Ministrul britanic de Externe: Brexit va permite Marii Britanii să colaboreze mai mult cu Canada

Dominic Raab, ministrul britanic de Externe, a declarat marţi că este încrezător în faptul că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va permite o colaborare mai apropiată cu Canada.

„Dacă citiţi orice despre faptul că Brexit este o metodă a Marii Britanii de a se izola şi de a se îndepărta de rolul global, să nu credeţi”, a declarat Dominic Raab, citat de mediafax.ro.

„Sper să ajungem la unAcord Brexit cu vecinii europeni. Dar să nu vă îndoiţi că Brexit se va produce în data de 31 octombrie, indiferent de circumstanţe”, a adăugat ministrul britanic de Externe.

Dominic Raab a început marţi o vizită oficială de trei zile în Canada, Statele Unite şi Mexic.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

Michael Gove, responsabil de planificarea unui Brexit fără Acord, a declarat marţi că Uniunea Europeană „pare să refuze negocierile cu Marea Britanie”. Gove a transmis că este „profund întristat” că Bruxellesul refuză negocierile privind un nou Acord Brexit.

Comisia Europeană a reiterat marţi faptul că este dispusă să discute cu Marea Britanie despre Brexit în următoarele săptămâni, deoarece speră să evite scenariul ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar fără un acord, dar nu ia în calcul renegocierea prevederilor actuale.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: