image
Sursa foto: mediafax.ro

Cinci persoane au fost arestate în Brazilia, după tragedia provocată de ruperea unui baraj minier

Cinci persoane au fost arestate în Brazilia, astăzi după tragedia provocată de ruperea unui baraj minier. Astfel, trei angajaţi ai companiei miniere braziliene Vale şi doi ingineri care lucrau pentru companie au fost reținuți după ce ruperea barajului minier s-a soldat cu zeci de morţi şi sute de dispăruţi, potrivit unor procurori din statele braziliene Minas Gerais şi Sao Paulo, relatează Reuters.

Doi manageri importanţi ai companiei Vale de la mina Corrego do Feijao, unde vineri, s-a rupt un baraj, inundând oraşul din apropiere Brumadinho cu deşeuri miniere, se află printre cei arestaţi, potrivit deciziei judecătorului local.

Funcţia celui de-al treilea angajat nu este deocamdată cunoscută. Compania Vale a afirmat, într-un comunicat pe Twitter, că ea cooperează cu anchetatorii care investighează dezastrul minier ce a provocat probabil moartea a peste 300 de persoane.

Potrivit ultimului bilanţ, 65 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 279 sunt date dispărute, până în prezent, ca urmare a ruperii unui baraj minier din apropiere de oraşul brazilian Brumadinho, în statul Minas Gerais (sud-est), vinerea trecută.

Tragedia a provocat mânie în rândul multor oameni din Brazilia şi a ridicat noi semne de întrebare în legătură cu angajarea companiei Vale în ceea ce priveşte securitatea, după ce un dezastru similar a avut loc în urmă cu doar trei ani la o mină la care era coproprietară, scrie libertatea.ro.

Doi ingineri care lucrau pentru companie au fost arestaţi în Sao Paulo, potrivit unor procurori ai statului. Anchetatorii din statul Minas Gerais au emis în total cinci mandate de arestare şi şapte mandate de percheziţie, sub suspiciunea de omor, falsificare de documente şi infracţiuni contra mediului, potrivit deciziei judecătorului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: