image
Sursa foto: Getty Images

„E cel mai bun produs spaniol de export”; Pep Guardiola, ridicat în slăvi

Primarul laburist al oraşului Manchester, Andy Burnham, a subliniat, luni, atracţia de care se bucură oraşul din nordul Angliei pentru iubitorii fotbalului.

Edilul a precizat că Pep Guardiola (53 de ani) e ”cel mai bun produs de export spaniol din toate timpurile”.

Burnham a făcut aluzie la succesele antrenorului catalan al lui Manchester City, cu ocazia unui eveniment organizat la Londra de Camera de Comerţ a Spaniei în Regatul Unit, unde a evidenţiat numeroase legături comerciale şi culturale între Manchester şi Spania.

Primarul aflat în funcţie din 2017, care candidează pentru un nou mandat în luna mai, a afirmat că, în opinia sa, Manchester "este cel mai mare oraş fotbalistic din Europa", întrucât are două câştigătoare ale Ligii Campionilor (Manchester City în 2023 şi Manchester United în 1968, 1999 şi 2008).

”Fotbalul este o mare atracţie turistică”, a afirmat edilul, subliniind că în afară de stadioane, mai poate fi vizitat un Muzeu naţional al fotbalului.

Burnham a mai spus că sprijină proiectul de lege guvernamental al fotbalului englez, care va fi prezentat în această săptămână în Parlament, apreciind că echipele au nevoie de un organism de reglementare independent.

”Nu văd cum Premier League poate fi în acelaşi timp promotorul unui produs, cât şi regulatorul acestuia.

Există un conflict de interese acolo, pentru că reglementările pot intra în conflict cu interesele lor economice”, a mai spus el, potrivit agerpres.ro.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: