image
Sursa foto: Președinte.md

Președintele Sloveniei i-a oferit președintei Maia Sandu Premiul „Bled Strategic Forum Distinguished Partner”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la Forumul Strategic de la Bled, Slovenia, în cadrul căruia a avut mai multe întrevederi cu omologi, miniștri și reprezentanți ai organizațiilor internaționale. În cadrul evenimentului, Președinta Sloveniei și gazda evenimentului, Nataša Pirc Musar, i-a oferit Președintei Maia Sandu Premiul „Bled Strategic Forum Distinguished Partner”.

Conform organizatorilor, distincția este o recunoaștere a curajului și calităților de lider demonstrate de Maia Sandu în parcursul european al Republicii Moldova.

În marja forumului, șefa statului a avut o serie de discuții și întrevederi, printre care cu Președinta Sloveniei, Nataša Pirc Musar,Președinta Republicii Elene, Katerina Sakellaropoulou,  Secretarul General al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa, Helga Maria Schmid, Ministra Afacerilor Externe a Canadei, Mélanie Joly și cu Ministra Franței pentru Europa, Laurence Boone.  

În dialogul cu partenerii externi, Președinta Maia Sandu a declarat că Moldova avansează în realizarea mai multor reforme ambițioase, care să accelereze procesul de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană. 

Noutăţile partenerilor

comentarii: