image
Sursa foto: Getty Images

Am fost ca leii, este un miracol: Reacția omului care le-a asigurat croaților calificarea

Mario Mandzukic (32 de ani), autorul golului prin care naționala lui Zlatko Dalic (51 de ani) s-a calificat în ultimul act al turneului final din Rusia, a declarat că jucătorii croaţi au reuşit ceva incredibil'' şi că au fost ca niște lei.

”Eu cred că încă nu suntem conştienţi de ce s-a întâmplat. Nu este un miracol, ci am reuşit o performanţă pe care doar marii jucători o pot reuşi. Am jucat cu inima! Toată lumea ne-a susţinut”, a spus Mandzukic, după care a continuat: ”Este un miracol, e incredibil. Numai echipele mari pot face asta, să revină după ce au fost conduse în faţa unei echipe ca Anglia. Am fost ca leii şi vom fi la fel şi în finală”, a mai spus atacantul lui Juventus.

Croaţia şi-a depăşit astfel performanţa obţinută în 1998, când a câştigat medaliile de bronz. În finala de duminică, Mandzukic și ai săi colegi vor înfrunta echipa Franţei, cea care îi învingea în semifinale acum 20 de ani, iar apoi obţinea titlul după o finală cu Brazilia.

Croaţii, deşi au jucat al treilea meci consecutiv cu prelungiri, s-au impus meritat prin golurile înscrise de Ivan Perisic (68) şi Mario Mandzukic (109), după ce englezii marcaseră primii, prin Kieran Trippier (5).

Anglia va juca finala mică, sâmbătă, contra Belgiei şi se poate consola cu medaliile de bronz, având practic asigurat şi titlul de golgheter, prin Harry Kane, care are şase goluri.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: